In welke olie kun je het beste eten bereiden?
geschreven door: admin
21-11-2023 14:11

Tegenwoordig is er in de supermarkt een groot scala van verschillende vetten te vinden waarin je zou kunnen bakken. De meeste van deze producten zijn echter niet erg gezond, want deze plantaardige
oliën en vetten zijn rijk aan omega 6 vetzuren, en deze staan erom bekend dat ze niet heel gezond zijn.

Zo zijn plantaardige oliën zoals zonnebloemolie, maisolie, sojaolie, koolzaadolie en saffloerolie zeer rijk aan meervoudig onverzadigde vetten die oxideren zodra je ze boven een bepaalde temperatuur verhit. Geoxideerde oliën zijn erg ongezond. Ze kunnen zorgen voor verkalking in hart- en bloedvaten. Daarnaast bevatten plantaardige bakvetten en margarines in vaste vorm vaak transvetten, de belangrijkste veroorzakers van hart- en vaatziekten.

Je kunt het beste een olie of vet gebruiken die de minste kans loopt om beschadigd te raken tijdens het verhitten. Een olie die prima ingezet kan worden is kokosolie. Deze is namelijk rijk aan plantaardige verzadigde vetzuren die minder gevoelig zijn voor beschadiging bij verhitten.

meer blogs

Wat is progressieve overload?

Wat is progressieve overload?

Zoals we net hebben gezien worden je spieren door middel van supercompensatie sterker op het moment dat je ze een efficiënte trainingsprikkel geeft. Met een efficiënte trainingsprikkel wordt bedoel dat je training uitdagend genoeg is om je spieren een reden te geven...

Wat is supercompensatie?

Wat is supercompensatie?

Als we het hebben over spiergroei is het belangrijk om eerst kennis te maken met 2 termen, namelijk supercompensatie en progressieve overload. In dit deel starten we met supercompensatie. Tijdens je training beschadig je als het ware je spieren door kleine scheurtjes...